Pemuda-Pemudi

Friday, July 5

Thankss ALLAH :)

Assalamualaikum readers , rasa mcm lama sgt tak tulis blog ney haa. yelaa , semenjak dua menjakk ney mmg busy . mcm2 dah terjadi . but its okay ,aku jadikan semua ney sebgai pengajaran di dalam hidup aku.
Cinta aku yg complicated tu dah selesai . aku n dia dah berbaik . tapi ? mungkin tak sama mcm hbungan yg dulu . now rasa mcm laen sgt . tak tahu la knp . skrg aku malas fikir benda yg dah lepas . aku just nak focused ngn ape yg aku nak capaikan jea. SEARCHING JOB COLLECT MONEY FOR FUTURE . ade makna tuu . kami dah brnekad .nak buat ikatan dlm tahun depan . insyaallah jika ade rezeki di situu. ape yg penting .usaha n kerja keras duluu . yaAllah bantu aku jika betul dia jodohku permudahan kan segala urusan kami utk mempercepat mendirikan Masjid kami.. Aminn :) In sha Allah



saya masih sygkan awak mcm dulu2 lagi . wlaupun mcm2 dah terjadi antara kita :(

Wednesday, June 12

complicated sangat ! hmm :'(

yaAllah , apa lagi dugaan yg kau beri . hmm , bukan aku merungut . tapi aku dah tak mampu utk hadapi semua nehh . kurniakan aku secebis kebahagian kat aku yg boleh buat aku trsenyum .
semua yg aku post semua yg sedih2. sbbnye skrg aku mmg sedih sangat . aku terpaksa berpura depan semua org yg aku tade pape . aku kuat . aku tabah . Allah tak kan bagi dugaan kepada hambaNya diluar kemampuan seseorg tuhh. thats means, Allah tahu yg aku mampu . walaupun aku trsiksa sangat skrg nehh. mungkin tade orang laen akan fahamm. yess. i know. but i still can smile :)

kenapa curang ? hmmmmm 
ya Allah . kenapa dia sanggup melakukan neh semua , yes ! aku mngaku aku pun pernah jugak. tapi itu cerita dua tahun lepas ,dan skrg aku tak mcm tuu. knp perlu mnilai seseorang dari masa silam dia ,?? knp tak tgk siapa dia sekarang ?
 sumpah , seriously aku mmg terkejut sgt , rasa nak pengsan , mcm nak trcabut jantung aku dibuat nye . semalaman aku tak tidur sbb itu . selama ini aku dah syak , tapi aku cuba mnyakinkan hati aku yg semua ini tak mungkin terjadi . sbb aku percaya dia sepenuh hati aku . tapi skrg , agaknya Allah tuu nak tunjuk akhirnya aku tahu yg dia menduakan aku . terbukti yg dia mmg tak boleh tunggu aku selama 3tahun bila aku tamat pengajian neh la habuan yg aku dapatt. sumpah i can't accept ! aku mngaku aku ade buat salah , tapi neh ke caranya nak mnyelesaikan masalah ? serumit mana masalah aku ngn dia ,sekarang aku dah tak pernah terlintas nak menduakan dia . tapi ? hmmmm. sepanjang 6bulan aku sambung belajar aku tak prnh ade lelaki laen . malah dalam hati dah tade hati nak lalaki laen .yg aku nak cuma dia . itu jea yg aku rasa skrg . tapi , yg tergamaknya dia ade orang laen . hmmm. dia cakap just kawan ? tapi kawan ape mcm neh ? keluar sama , hantar ambik pergi keje , snap pic together ,wallpaper lagi gmbr sama ? ini kawan lagi ke beb ? susah la. dalam hubungan dah tade kejujuran . percaya lah ,kalau masih mnipu hubungan tak kan pergi jauhh. now , aku betul2 rasa diri aku kecik sgt . aku buntu ,tak tahu nak buat apee. first dapat tahu dia ade perempuan laen dalam kepapa otak aku satu jea , aku nak lari dr Ipoh hijrah ke tempat laen cari keje tempat laen.cari life baru . itu jea aku fikir . boleh lagi ke beb aku stay kat Ipoh tgk diorg bahagia. sumpah aku betul tak sanggup . tapi kawan aku nasihatkan aku supaya jgn pergi mana2. pertahankan semua neh kalau aku pergi nampak sangat yg aku kalah ,senang bagi dia kat permpuan tuu. kawan aku pesan aku kena brjuang kalau betul aku masih sayangkan dia . tapi permasalahn nya skrg , aku letih sngt yaAllah. hmmm. boleh ke aku berjuang demi neh semua . ?? hati aku dah ckup retak. aku tak tahu nak gambarkan mcm mne situasi aku skrg . setiap kali aku menaip airmata aku mnitis . kawan aku pesan jugak ,jgn menangis ! jgn mnangis depan dia . kalau kita mnagis dia suka tgk kita. sbb dia akan anggap bila kita nangis kita lemahh. tapi bukan aku nangis sbb aku dah ckup kuat sebelumm neh .
ternyata betul cakap mak abah , orang yang kita dah kenal bertahun2 pun janganlah percaya 100%. skrg aku mnyesal beri kepercayaan 100% kat diaa. hmmm. bila gaduh dia ungkit balik semua yg dia pernah bagi kat aku . hmmm .sedih nye , aku sdar aku tade pape . sbb aku tgh study . masih belum brkerja. tapi bila aku dah ade kerjaya aku dah tade nak harapkan spe2 dah . itu janji aku . aku kena sabar sebelum aku dpt kerja yg betul2 sesuai ngn aku .aku ade pelajaran. walaupun tade degree or PHD aku masih ade diploma. rezeki ade dimana2. ade rezeki lebih aku boleh sambung pelajaran aku diperingkat lebih tinggi lagi . Allah tak kan bagi hambanya rezeki sekali gus . Dia akan bagi pringkat demi peringkat .sikit2 . aku percaya itu !  
lps jumpa dia utk pulangkan balik phone dia , aku rasa lega sbb dapat luahkan segalanya yg terpendam selama sebulan lebih . hmmm. tapela , kalau dia sygkan perempuan tuu lebih dr aku ,aku redha , tapi pelan2 aku akan pergi dari hdup dia. dan aku pelan2 akan cuba pergi tinggal tempat neh dan pergi cari kehidupan laen di tempat laen. tapi , kalau dia nak aku berubah dia kena tinggalkan perempuan tuu. sbb hati aku mmg tak sanggup selagi tahu dia ngn perempuan tuu. hmmm . Bantu aku yaAllah. kuatkan hati neh utk mnghadapi segala musibah .
 


Sunday, June 9

segalanya akan terungkap di sini .

blogger sayang . mmg aku sedihhh sgt skrgg nehh . sumpah seriously aku sedihh sgt . patot lah dari kat KL tadi aku rasa berat hati sangat nak balik. aku rasa mmg macam tanak balik Ipoh jea tadi . baru barape jamm aku kat ipoh aku dah sedihh. aku nak balik banting . aku lebih rela dok kat rumah 04-03 tuu yg banyak kawan2 daripada aku balik Ipoh. seriously mmg beratt sangat hati . aku perlukan kawan2 utk happy kan aku balik. rinduu korang. aku sedihh. tak kesah dgn cara ape punn aku nak gelak2 ngn kawan2 aku , daripada aku kat Ipoh skrg neh aku seorg2 asyik sedihh jeaa. 
hurmm. kenapa sangup nak fitnah aku hahh ! aku tak fahamm dgn diaa nehh. perasaan naluri aku kuat mngatakan yg kawan2 rumah aku tak mcm tuu. aku hari2 duduk satu bumbung ngn diorgg . aku lebih faham dari dia yang dok jauh dgn akuu ! 
sebelum aku pergi dari rumahh tuu , kami dah buat meeting berkumpul satu rumah . time tuu semua dah bermaafan2 smpai brpeluk2 n nangis2 mcm budak2 dah. tak mungkin yg kawan2 aku aku cakap aku belakang2 . diorg tuu bukan mcm budak2 rumah lama aku . perangai jauhh berbeza nyaa . agak2 la kalau nak memfitnah sekali punn. sampai maen nama Allah .pehhh. berani nya kau kannn. kau tahu kan dosa memfitnah sama macam membunuh orang . kalau mcm tuu baik kau bunuh aku jea abes cter tade aku sakit hati lagi .malah aku terus lenyap dari dunia neh. tade beza nyaa kann. tergamak betul kau ! kalau betul kau tuu berkata jujur ape salah nye kau bagitahu sape kawan rumah aku yg cakap aku bukan2 tuu. neh kau rahsiakan nampak sangat yg kau tuu menipuu. aku tak taw dia sape mcm mne aku nak explain satu2 yg budak rumah aku mcm mne . kau kenal luar dalam ke kawan2 rumah aku sampai kau nak percaya kata2 dia ? kot2 orang tuu pun fitnah aku kat kau .kot2 dia tipuu kau . mne kau nak tahu ? kau tak kenal dia sbenarnye2 kan *itu pun kalau betul lahh yang ade orang yang bagi tau kat kau pasal aku tuu* kau dah tade point kau tuduh aku macam2. kawan2 satu bilik aku lebih kenal aku ,diorg hari2 ade ngn aku. aku g mne aku buat ape. aku keluar ngn sapee semua diorg taw. kau nak cakap aku keluar ngn jantan ? aku keluar bukan berdua. keluar ramai2 . wani punn ade sekali . kalau kau tak buat aku tension tadenye aku nak abes masa keluar ngn diorg . kalau kau  nak kan ketenangan aku pun nak jugakk. jgn nak pentingkan diri sendiri ye ,, tolong lahh..

isu kekasih gelap plak ??
pasal neh plak , aku boleh cakap yg aku mmg tade kekasih gelap ! okay . Allah saksi yg aku berkata benar .dia lebih percaya kan apa yg aku tulis di media sosial tanpa siasat atau nampak ngn mata kepala dia . kalau nak percaya tu kena ade tempatnyaa. ini benda tak betul nak jugak percaya. bila benda tu betul tanak plak percaya kann. yg neh lagi satuu aku tak fahammm. hmmmmm. dont know how to say lahh. dia boleh check segala inbox application sosial yg aku ade . ade ke tak jantan laen . dlm inbox nset neh hanya mesej gaduh2 dari dia jea. kadang2 delete semua nya sbb aku tanak baca ,sakit hati aku lagi jea . aku tulis kat blog sebenarnye cerita tuu satu pun tak betul . dan aku sengaja nak tgk sejauh mne cerita tuu boleh tersebar. dan aku jugak nak tgk sejauh mne dye nak mmpertahan aku dan mmpertahan hubungan neh ! aku nak physco dia je sebenarnya.. itu cerita sebetulnyaa. nampak nya ternyata ramai yg stalker aku . dah kantoi kat situu. diorg yang percaya tuu semua bodoh ! seriously , sekarang aku mengaku yg aku sayang dia seorang walaupun dia dah buat aku macam2 sepanjang 3tahun aku sambung pengajian aku kat banting. aku rindu dia. kalau boleh aku mmg nak jumpa dia . tak kesah la kalau jumpa gaduh sekali pun, tak kesah la jumpa dia sepak n nak pukul aku ke. janji aku lepas hajat yg aku dah jumpa dia . lepas tuu ,kalau aku mati sekali pun aku terima. sbb aku puas aku dah jumpaa dia . hurmmm. niat aku lepas neh aku nak kerja ,lepas tuu aku nak sambung degree . aku nak belajar jauh2 lagi .dan aku nak tukar no . kalau boleh . sbb sekarang mmg aku nampak yg dia betul dah tak sayang kan aku lagi . hurmm. sudah lahh *menaip sambil menangis* :'(



yes ! i am Diploma Holder . :D

wahhhh. macam tak sangka kan , yg aku neh settle selesaikan pengajian aku selama 3tahun di Banting dalam bidang Pentadbiran Pejabat . thats mean lepas neh, aku akan bebas dari quiz,test, assignment ,exam, presentation dan jugak note2 yg mcm2 bagai lhaa ! happy dalam hati tak terkata lahh . kdg2 fikir mcm tak percayaa aku berjaya jugak menempuh segala nya . seriuosly , banyak dugaan yg aku alami ketika belajar. ini semua mengajar aku erti kehidupan sebenar dan buat aku jadi lebih matang . dan aku jugak tak sangka yg aku boleh hidup di tempat orang tanpa family di sisi . aku berjaya menamatkan semua itu selama 3 tahun .Alhamdullillah yaAllah :) hmmmm.
 sedih nyee nak tinggalkan banting . lepas neh tak tahu bilaa lagi nak ke sana. maybe waiting for convo ? hmm. sedih jugak dah tinggalkan rumah 04-03 yg telah mengukir 1001 satu bermacam2 kenangan even duduk rumah tuu selama 6bulan jea. tapi kami dah mcm adik beradik. perasaan ini laen .tak mcm time aku tinggalkan rumah 04-01 dulu . 04-03 mmg terbaik. sentiasa buat life aku happy ! mmg berderai airmata aku ketika nak meninggalkan mereka2 semuaa .hmmmm. sedihnyee *jatuh air mata* :(
sabar nye semuaa , ade jodoh dan umur yang panjang kita pasti akan berjumpaa lagi . In Sha Allah :)
kita berpisah tak bermakna persahabatan kita putus sampai disini . now , social world dah luas, kita ade Facebook, whatsapp, wechat, Line and so on lahh. jgn lost contact taw ! miss u alls . muahhh :-*

Credit to ---> kondo Rumah 04-03

Friday, May 31

FINAL EXAM yang MEMBUNUH AKU . grrrr !

hai guysss ! ya Allah .. minggu neh mmg stress lahh dengan final exammm . mmg membunuh lahh . sampai aku migrain tahap max punyaaa ! semalam subject LAW and hari neh subject ACCOUNT plak ! pehhh . LAW punya letih otak tak hilang lagi .kena plak hadap account esok nyaa. mmg aku stress sangat wehh . banyak teori . ini semua bukan makanan aku . mmg berat gila dugaan FINAL EXAM sem akhir nehh . ALLAH . hurmm. tapi alhamdulillah aku boleh jawab . tapi aku tak yakin dengan dua paper tuhh. aku tak menaruh harapan . risau la plak aku kena repeat paper . tanak yaAllah .ini sem akhir. klo boleh tanak balik kolej balik. tapi aku dah usaha yg termampu aku .aku harap Allah bagi peluang kat aku sekali jea utk aku puas dengan ape yg aku dah usaha kan . hurmm. tinggal lagi 3 paper . minggu depan last aku berada di kolej .Tak sabar nak abes study n pergi dari banting neh ! .semoga ALLAH bagi aku sebaik2 kesudahan . AMIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...